top of page

fracturas

Público·7 miembros

Angol Magyar Szotar BETTER


A neked tetsző elemre kattintva jutsz el az angol szó adatlapjára, ahol láthatod annak magyar fordításait. A találatokat szófajok szerint csoportosítottuk, és a sor végén ha van róla adatunk jelöljük az adott jelentéspár fordítási gyakoriságát is.
Angol Magyar Szotar


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furluso.com%2F2udqF3&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw27kBi1l-u7dXwz0BTKKpy7A keresési irány váltását a keresőmező előtti gomb megnyomásával tudod elvégezni. Bár a szótár igyekszik találatokat adni az ellenkező magyar angol irányba is, de a pontosabb találatokért javasoljuk keresés esetén a megfelelő irányt kiválasztani.


Bármelyiket is választod, mindig add meg, hogy mi az általad helyesnek vélt kifejezés, röviden magyarázd el vagy linkeld a forrást. Majd írd be email címedet, hogy értesíthessünk az eredményről!


A szavak előtt látható hang ikonokra kattintva meghallgathatod az adott elem amerikai angol vagy brit angol kiejtését, ráadásul ehhez nem szükséges külön lejátszó. Természetesen a magyar kifejezések előtt is megtalálható ez az ikon, így akár a magyar kiejtést is meghallgathatod. Ez a funkció akkor jön jól, ha még csak ismerkedsz a magyar nyelvvel.


Az oldalsáv linkeli a DictZone szótár más részeit is, ezekkel kiegészítheted a keresést. Itt találhatók meg az angol nyelvű rendhagyó igék listája, az angol főnevek többesszáma, maga az angol ábécé, az angol mértékegységek átváltásáról szóló bejegyzés, az amerikai és angol űrmértékek közötti átváltási segítség, és a Fahrenheit és Celsius fokok közötti váltó. Mind olyan eszköz, amely kapcsolódik az angol vagy amerikai élethez és mindennapokhoz.


Ha ismered a nemzetközi fonetikai ábécét, akkor a DictZone szótár a kiejtés elsajátításában is segít. Nézd meg az angol kifejezések fonetikai jelölését, ezt brit és amerikai angol szerint is kettéválasztottuk. A brit kiejtést mindig az UK, míg az amerikai kiejtést az US rövidítés jelzi.


És ha még ennél is jobban szeretnél elmélyedni az adott nyelv rejtelmeiben, ráadásul vevő vagy a csemegékre és érdekességekre, akkor a DictZone blogja is rendelkezésedre áll. Itt olyan cikkeket, tartalmakat találsz, mint például Érdekes eltérések az UK és az US angol között vagy akár a dothraki nyelv valóságalapja.


Az angol magyar szótár fordítóprogramjának használatához a fenti keresőmezőbe kell beírni a fordítandó szót, majd egy enterrel, vagy a Keresés gombra kattintással lehet indítani a szótárazást. Lehet szótőre, ragozott, fokozott alakra, többes számra is keresni, a fordító felismeri a keresett szó szótári alakját.


Angol magyar szótár fordítóprogramunk segítségével bárhol és bármikor könnyen és gyorsan hozzáférhet mind asztali számítógépen, mind pedig mobiltelefonon egy adott angol, vagy magyar szó jelentéséhez, fordításához. Szótárunk tartalmaz szinte minden fontos és hasznos információt amire egy szóról annak fordítása során szüksége lehet.


A találatokat szófajuk, fontosságuk és gyakoriságuk szerint sorba rendezzük, azon belül a jelentéscsoportokat és a jelentéseket is azok fontossága szerinti sorrendben mutatjuk meg. A szócikkekben megtalálhatóak az adott szavak szófajai szeritni specifiukumai, az igéknél a szótári alakok, a főneveknél a többesszám, a mellékneveknél a fokozások, valamint a kiejtés tanulását segítendő látható a fordítandó szó fonetikus leírása, illetve meg is hallgatható a kiejtés. A szótár tartalmaz még az adott angol, vagy magyar szóhoz kapcsolódó kifejezésszótárat és példamondatokat is.


A statisztikák szerint az angol nyelvnek több mint 440 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban. Bár a Föld lakosságához képest az anyanyelvi beszélők száma százalékosan csökken, viszont a világ első számú másodikként használt nyelve az angol. Kb. 650 millióan beszélik jól első vagy második nyelvként és 2-3 milliárd közé teszik azok számát, akik néhány szót értenek a nyelvből, így a nemzetközi kapcsolatokban betöltött rendkívüli fontossága megkérdőjelezhetetlen. Az Európai Unió egyik hivatalos és munkanyelve. Az angolul tanulók közül csak több mint minden 100. tud az alapszintnél (néhány száz szó) jobban, viszont ezt a nyelvet tanulják a világon a legtöbben, természetesen Magyarországon is. A beszéd mellett pedig egyben az angol a legelterjedtebb számítógépes nyelv is. 041b061a72


  • Acerca de

    ¡Te damos la bienvenida al grupo! Puedes conectarte con otro...

    bottom of page